M2
Hotstone massage

Hotstone massage bij M&M Health

Zoals de naam al zegt, wordt bij deze massage gebruik gemaakt van warme stenen. De stenen die wij gebruiken zijn basaltstenen en komen uit de Andes. Ze zijn door het water in de snel stromende rivieren glad en rond geslepen. Hierdoor zijn ze gladder dan de meeste massagestenen en is er minder olie nodig tijdens de massage. 

De stenen hebben een hoog ijzergehalte waardoor ze langer de warmte vasthouden. De stenen worden au bain-marie verwarmd en hebben een temperatuur die tussen 45 en 50 graden ligt. 

De stenen worden op bepaalde delen van het lichaam gelegd zodat de warmte diep in de spieren kan doordringen. Hierdoor kunnen de dieper gelegen spierlagen eenvoudiger en effectiever worden gemasseerd.Tijdens de massage wordt er zowel met de handen als met de stenen gemasseerd. 

Deze massage is zeer ontspannend en een weldaad voor het lichaam. 

Ter afsluiting van een massage van het gehele lichaam, wordt het gezicht gemasseerd met koude stenen (coldstones). Ook kunnen er koude steentjes op de ogen gelegd worden. Dit werkt zeer verkwikkend na de warmte van de hotstones. 

Op een warme zomerse dag kan het ook zeer prettig zijn om alleen te masseren met coldstones. De keuze is uiteraard aan u. 

 

Voor wie is deze massage geschikt?

Deze massage is natuurlijk in de eerste plaats geschikt voor mensen die lekker willen ontspannen en willen genieten van de weldaad van deze massage. 

Mensen met spierklachten, spanningen/stress of een slechte doorbloeding hebben extra baat bij een hotstone massage. 

Helaas is een hotstone massage niet voor iedereen geschikt. Hieronder een overzicht van de contra-indicaties bij deze massage:

  •  burn out;
  •  ontstekeningen;
  •  koorts;
  •  trombose;
  •  besmettelijke huidaandoeningen.

Wanneer u twijfelt of u deze massage kunt ondergaan adviseren wij contact met ons, uw arts of specialist op te nemen.

 

Welke massageolie wordt er gebruikt?

Voor de hotstone massages gebruiken wij een natuurlijke olie welke reukvrij is en verwarmd gebruikt wordt. Zo krijgt u niet ineens een koude olie op uw warme lichaam.

Naar wens kan er eventueel een etherische olie worden toegevoegd. Hotstone massage stenenWij raden het niet aan om voor deze massage een eigen olie mee te nemen. Niet iedere olie is namelijk geschikt om te worden verwarmd. 


Hoelang duurt een hotstone massage?

U kunt bij ons kiezen uit een deelmassage en een massage van het gehele lichaam. Bij de deelmassage wordt alleen de achterzijde van het lichaam inclusies handen

en voeten gemasseerd. Deze massage duurt 45 minuten. De massage van het gehele lichaam duurt 75 minuten.

Wij masseren alleen op afspraak. Hierdoor kunnen we de massages ruim inplannen en hebben we alle tijd voor u. Bij ons geen gestress, alles heel relaxt.