M2
Sportmassage

Wat is een sportmassage?

Een sportmassage is ten opzichte van ontspanningsmassage steviger qua handgrepen. Met diverse handgrepen worden de spieren opgewarmd en leeggedrukt. Afvalstoffen worden uit de spieren gemasseerd en de stofwisseling wordt bevorderd. Herstel wordt hierdoor gestimuleerd. Je bent dus sneller weer klaar voor de volgende prestatie of inspanning. Sportmassage kan ook dienen als voorbereiding op een inspanning. De spieren worden dan voorbereid op de inspanning die gaat komen. Het vervangt echter niet de sportspecifieke warming-up.

 

Voor wie is een sportmassage geschikt?

Sportmassage is geschikt voor iedereen die op welk niveau dan ook sport beoefend. Topsporters die dagelijks bezig zijn, maar ook de amateursporter die 1x per week zijn lichaam belast met sport. De massage wordt dan ook bij elk persoon aangepast aan zijn persoonlijke situatie. 
Bij de term sportmassage zou je kunnen denken dat deze alleen geschikt is voor sporters. Dit is echter niet waar. Dagelijkse inspanningen en/of stress op het werk of thuis kunnen ook tot vermoeide, stramme spieren of diverse lichamelijke klachten lijden. Spieren worden hierbij namelijk meer belast dan de meeste mensen denken.
Een sportmassage kan de klachten aanzienlijk verminderen of helemaal wegnemen.

Wij combineren onze behandelingen vaak, uiteraard alleen wanneer u dat wenst, met medical tape. Deze tape bevordert het herstel. Mocht u meer willen weten over deze manier van tapen, neem dan een kijkje op de speciale pagina voor medical tape.

Niet iedereen kan een sportmassage ondergaan. Heeft u ter hoogte van het te behandelen gebied wondjes of ontstekingen dan kan een massage niet plaats vinden. Ook wanneer u koorts heeft kunt u niet worden gemasseerd.

Twijfelt u of een sportmassage iets voor u is, neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn gediplomeerde sportmasseurs en hebben beiden een uitgebreide medische achtergrond en werkervaring. Daarnaast zijn we erg sportief ingesteld en hebben geruime ervaring met diverse takken van sport. Vooral volleyballers, wielrenners, mountainbikers, handballers, voetballers en hardlopers zijn bij ons op de juiste plek voor advies of en behandeling. Wij snappen wat (top)sport inhoudt en van u vraagt!!!

 

Hoe lang duurt een sportmassage?

Bij ons kunt u zelf kiezen wat u wilt laten masseren. In overleg met u en afhankelijk van uw klachten zullen wij u adviseren wat verstandig is om te laten masseren en hoe lang de massage duurt. U betaalt bij ons per kwartier €15,-.
Een voorbeeld: uw rug laten masseren omdat u een pijnlijke of stijve onderrug hebt. Deze massage duurt 30 min. U betaalt dus €30,-.
Bent u een topsporter (u draait mee op het hoogste niveau van uw sport) en wilt u zich laten begeleiden of verzorgen door M&M, neem dan contact met ons op voor onze topsporttarieven.

Wij masseren alleen op afspraak. Hierdoor kunnen we onze massages ruim inplannen. Mocht u onverhoopt wat later zijn dan de afgesproken tijd, geen probleem, maar laat het ons even weten. Bij ons geen gestress, maar alles heel relaxt.