M2
Medical Tape

Medical Tape

Meical taping

 

De oorsprong van medical tape ligt in Japan en Korea. Net als bij de kinesiologie en de chiropractie gaat men er bij medical tape van uit dat spieractiviteit en beweging essentieel zijn voor behoud van gezondheid en hersel van blessures. Het gebruik van spieren is niet alleen noodzakelijk voor bewegingen, maar spierarbeid zorgt ook voor een betere bloedcirculatie, afvoer van lymfevocht en regulatie van lichaamstemperatuur. Met deze gedachte werd er een tape ontwikkeld die niet alleen de spieren ondersteund in hun functie maar vooral beweging toelaat. Doordat de spieren kunnen blijven bewegen wordt het lichaamseigen herstelproces gestimuleerd, afvalstoffen worden beter afgevoerd, opgehoopt lymfevocht wordt sneller afgevoerd en het aangedane gebied zal sneller herstellen.

 

Rond de jaren 90 werd deze methode in Europa geïntroduceerd door een groep enthousiaste mensen. Hierdoor wordt deze methode binnen de sport maar ook in de wereld van de fysiotherapie steeds meer gebruikt.

 

Wat zijn de eigenschappen en effecten van de tape?

 

De tape is hypoallergeen, zeer elastisch en gemaakt van katoen.

De dikte, rekbaarheid en het gewicht zijn ongeveer gelijk aan die van de huid, waardoor het een soort tweede laag vormt. Bij gebruikers van deze tape komen zelden huidirritaties voor. De tape kan 5 tot 7 dagen blijven zitten. Al die tijd vindt er een 24-uurs behandeling plaats.

Met de tape kan worden gedouched, en er kan zelfs mee worden gezwommen, zonder dat het zijn werking verliest.

 

Door de speciale manier van tapen komt er ruimte tussen de verschillende huidlagen. Vaak neemt hierdoor de pijnsensatie direct af, is er een betere afvoer van lymfevocht en wordt het herstel gestimuleerd. De spierfuncties en de gewrichtsfuncties kunnen worden verbeterd door medical tape. 

 

Waarvoor kan medical tape worden gebruikt?

 

De mogelijkheden zijn divers en de ontwikkeling gaat nog steeds door, maar er zijn al een heel groot aantal mogelijkheden waarbij de tape zich al heeft bewezen. Vooral bij sportblessures kan de tape het verschil maken tussen de volgende wedstrijd wel of niet spelen.

 

"Ook wij zien verbluffende resultaten bij het gebruik van medical tape"

 

Medical tape kan een uitstekende werking hebben bij:

 • - Spierscheuringen ("zweepslag")
 • - Pijnlijke verkrampte spieren
 • - Rug/schouder klachten
 • - Nekklachten
 • - Bekken instabiliteit
 • - Hooikoorts
 • - Grote hematomen (bloeduitstortingen)
 • - Vocht ophoping (ophoping van lymfevocht)
 • - Menstruatie klachten
 • - Misselijkheidsklachten (bijvoorbeeld bij zwangerschap)
 • - Misselijkheid bij chemokuren

 

Zoals u al leest zijn de mogelijkheden groot. Heel graag willen wij via een intakegespek kijken wat de mogelijkheden voor uw klachten kunnen zijn.

 

Mocht u, om wat voor reden dan ook, twijfelen of deze manier van behandelen ook voor u geschikt is, neem dan gerust contact met ons op.