M2
Leren Reanimeren van Kinderen en Baby's

Kinderreanimatie

U hoopt nooit in de situatie te komen dat u een kind moet reanimeren, maar als het gebeurt wilt u het kind een kans geven. Dit kan door een cursus kinderreanimatie te volgen. U hoeft dan niet hulpeloos toe te staan kijken maar u kunt het kind redden.


Een kind is niet gelijk aan een volwassene, de reanimatie heeft ook andere aandachtspunten. Daarom is er een speciale reanimatiecursus voor kinderen opgezet. We maken hiervoor gebruik van kinderreanimatiepoppen om op te oefenen. Als vanzelfsprekend zijn wij opgeleid als  PBLS instructeur (pediatric basic life support) dit houdt in dat je les mag geven in kinder- en babyreanimatie. 

 

 

AED

Een AED (automatische externe defibrillator) is een apparaat dat wordt gebruikt bij iemand met een circulatiestilstand. Een AED is niet alleen voor medici, iedereen die een reanimatie en AED cursus heeft gevolgd kan een AED bedienen. De bediening is zeker niet moeilijk maar kan wel het verschil maken tussen leven en dood voor de patiënt. 

Wanneer u reanimeert en daarbij ook de AED gebruikt binnen de eerste zes minuten na het ontstaan van de circulatiestilstand, heeft het slachtoffer 70% meer kans op overleven. Elke minuut na deze zes minuten, neemt de overlevingskans met 10% af. 

 

 

Voor wie is een reanimatie en AED cursus?

Een reanimatie met AED cursus is voor iedereen sterk aan te bevelen. Ook u kunt als omstander getuige zijn van iemand die een circulatiestilstand krijgt. Dan wilt u toch wat kunnen doen, en misschien het verschil maken voor de patiënt. Bij ons krijgt u les van een door de Nederlandse Reanimatieraad gecertificeerde docent. Tevens zijn onze docenten werkzaam bij een ambulancedienst en hebben hierdoor veel praktijkervaring.

De docenten geven u op een professionele manier les met hierin verwerkt verschillende casussen uit de praktijk. Dit geeft de les een extra dimensie.

Tijdens de les wordt er tevens gebruik gemaakt van een PowerPointpresentatie om de lesstof te verduidelijken. Mocht er binnen uw bedrijf geen beamer aanwezig zijn, dan is dit geen probleem. Deze brengen wij dan zelf mee. Voor bedrijven is er de mogelijkheid om de cursus te verzorgen op uw eigen locatie.

Wij verzorgen professionele, interessante en leuke cursussen voor iedereen waarmee u in een eventuele praktijksituatie durft te handelen. Mede omdat wij in ons ambulancewerk zien wat het positieve effect is als een omstander al is begonnen met reanimeren en daarbij (indien voorhanden) een AED heeft gebruikt.

 

Hoe lang duurt een reanimatie cursus en waar wordt die gegeven?

De basis cursus reanimatie inclusief het gebruik van de AED duurt drie uur. U krijgt dan een gedeelte theorie maar vooral zal er veel geoefend worden om de vaardigheden aan te leren. Hierna moet er elke jaar een herhalingscursus gevolgd worden om uw vaardigheden te behouden. Deze herhalingscursus duurt twee uur. De reanimatiecursus kan in company gegeven worden.

 

Mocht u of uw bedrijf zijn geïnteresseerd  in een cursus op maat voor u gemaakt, klik dan hier en vraag een offerte aan.