Reanimatie volwassen
Elke week worden er zo'n 300 mensen in ons land, buiten het ziekenhuis, getroffen door een hartstilstand. Wanneer er binnen zes minuten geen ingrijpen door omstanders plaatsvindt, dreigt er acuut levensgevaar.
Reanimatie kan iemands leven redden. Het kan overal voorkomen, op het werk, tijdens het sporten, op straat of thuis. Door een reanimatiecursus te volgen, weet u wat u moet doen en kunt u het verschil maken tussen leven en dood.
AED
Een AED (automatische externe defibrillator) is een apparaat dat wordt gebruikt bij iemand met een circulatiestilstand. Een AED is niet alleen voor medische professionals, iedereen die een reanimatie- en AED-cursus heeft gevolgd, kan een AED bedienen. De bediening is niet moeilijk, maar kan wel het verschil maken tussen leven en dood voor de patiënt. Wanneer u reanimeert en daarbij ook de AED gebruikt binnen de eerste zes minuten na het ontstaan van de circulatiestilstand, heeft het slachtoffer 70% meer kans op overleven.
Voor wie is een reanimatie- en AED-cursus?
Een reanimatie- en AED-cursus is sterk aan te bevelen voor iedereen. Ook u kunt als omstander getuige zijn van iemand die een circulatiestilstand krijgt. Dan wilt u toch kunnen handelen en misschien het verschil maken voor de patiënt. De docenten geven u op een professionele manier les met verschillende casussen uit de praktijk. Dit geeft de les een extra dimensie.
Wij verzorgen professionele, interessante en leuke cursussen voor iedereen, waarmee u in een eventuele praktijksituatie durft te handelen. Mede omdat wij in ons ambulancewerk zien wat het positieve effect is als een omstander al is begonnen met reanimeren en daarbij (indien voorhanden) een AED heeft gebruikt.
Hoe lang duurt een reanimatiecursus en waar wordt die gegeven?
De basiscursus reanimatie inclusief het gebruik van de AED duurt twee uur. U krijgt dan een gedeelte theorie, maar vooral zullen we veel oefenen om de vaardigheden aan te leren. Hierna moet u elk jaar een herhalingscursus volgen om uw vaardigheden te behouden. Deze herhalingscursus duurt twee uur. U ontvangt een certificaat van de NRR (Nederlandse Reanimatie Raad) De reanimatiecursussen worden op locatie gegeven.
TIP: EHBO-cursussen en reanimatietrainingen worden door veel zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoed vanuit een aanvullende verzekering. Vanuit een basis zorgverzekering vaak niet.
Mocht u of uw bedrijf zijn geïnteresseerd in een cursus op maat voor u gemaakt, klik dan hier en vraag een offerte aan.
Leer levens redden en maak het verschil!